Înregistrările de mașini cu vânt sunt înregistrate într-un test de drum de 3,100 de mile - Autoturisme - 2019

Anonim

Este aproape ca aventurierii germani Dirk Gion și Stefan Simmerer au văzut cele mai recente modele de mașini electrice și au decis să vadă dacă ar putea ieși și-i vor face pe producători să se simtă răi. Într-o mișcare care va avea entuziasmul verde, aplauzele și capul de unelte plângând ușor la starea lumii, o nouă mașină electrică alimentată de o turbină eoliană tocmai a fost dezlănțuită în sălbăticia australiană.

Vehiculul, cunoscut sub numele de Wind Explorer, folosește un acumulator electric asemănător celor găsite în cea mai mare parte a generației actuale de mașini electrice, cum ar fi Chevrolet Volt și Nissan Leaf, dar în loc să fie nevoie să vă conectați în fiecare noapte, un catarg de bambus retractabil de 20 de picioare, care deține o turbină eoliană pentru a încărca bateria. Vânturistul poate fi, de asemenea, alimentat - sau, poate, mai târziu "târât" - cu un zmeu, presupunând, desigur, că există vânt amplu. Rezultatul este o masina electrica usoara, care cantareste sub 500 de kilograme si are o viteza maxima de 55 de mile pe ora, toate cu emisii apropiate de zero.

Pentru a-și testa noul eco-mobil, germanii au călătorit în Australia, unde au planificat să conducă (și să navigheze) Wind Explorer din sud-vestul Australiei, Albany, care se îndreaptă spre est pe coasta de sud și ajung în Sydney pe vârful sud-estic al continentul la înălțimea unei mîini și cele mai uluitoare vederi ale celor mai multe. Întreaga călătorie a avut 18 zile, a acoperit 3, 100 de mile și a stabilit o mână de înregistrări mondiale, inclusiv fiind primul vehicul alimentat cu vânt pentru a traversa un continent, cea mai lungă distanță totală acoperită pentru un vehicul alimentat cu vânt pe uscat și cea mai lungă distanța acoperită în 36 de ore de un vehicul cu motor eolian, precum și alte câteva în aceeași direcție. Excursia din Australia marchează și prima călătorie fără emisii pe un continent într-un vehicul. Chiar și caii, pe care unii ar putea să le considere verde într-un anumit sens, emit mai multă poluare din metan în deșeurile lor decât Wind Explorer.

Wind Wind Explorer folosește o baterie de litiu-ion de 8kWh, asemănătoare cu cea a mașinilor cu cele mai multe mașini electrice; diferența este în mijlocul de încărcare a bateriei. Deși are un conector pentru încărcarea bateriei din rețeaua electrică, focalizarea reală a Wind Explorer este turbina eoliană. Când autovehiculul are nevoie de o încărcătură, șoferii ridică un catarg pliabil, de 20 de picioare, adăpostiți într-un compartiment special care se află între scaunul șoferului și pasager și turbina începe să încarce bateria. După încărcarea completă, vehiculul a ajuns la o medie de aproximativ 250 de mile înainte de a fi nevoie să fie reîncărcat.

Durata exactă a timpului necesar pentru a reîncărca bateria cu ajutorul unei turbine eoliene variază în funcție de condiții, dar din rețea se încarcă, de regulă, la o viteză de 20% pe oră la intrarea maximă.

Firește, cu orice obiect care se bazează pe vânt, există dezavantajul că poate ajunge la un moment în care nu există pur și simplu vreo briză. Natura poate fi o amantă crudă și nestatornică, așa că, pentru a-și conserva puterea, duoul a așteptat vântul să se întoarcă, apoi a folosit un zmeu masiv pentru a alimenta vehiculul. Pe câmpiile deschise ale coastei australiene, cu un vânt care sufla din ocean, Wind Wind a atins viteze apropiate de 50 mile pe oră. Există, bineînțeles, probabil un alt motiv pentru a folosi zmeul pentru a alimenta mașina dincolo de economisirea energiei. Se pare că ar fi cam distractiv.

Vehiculul în sine a fost proiectat de Gion și Simmerer cu ajutorul firmei Evonik Industries AG, care a furnizat materialele, inclusiv bateria litiu-ion. Wind Explorer este construit din tehnologie sandwich din fibră de carbon, care folosește straturi de spumă pentru a întări materialul, păstrând în același timp greutatea în jos. De asemenea, utilizează anvelope cu frecare redusă și o formă aerodinamică special concepută. Autovehiculul are un loc cu două locuri cu tracțiune spate.

Deși vehiculul a fost testat și sa dovedit a funcționa, nu vă așteptați să vedeți Wind Explorer în loturi de mașini de vânzare în orice moment în curând. Modelul utilizat pentru a testa conceptul a fost un prototip timpuriu, care a fost realizat manual pe parcursul a șase luni, și există, de asemenea, faptul că o mașină de 440 de lire sterline nu s-ar fi în regulă în testele de siguranță a accidentelor. De fapt, dacă un șofer a fost în spate încheiat cu o altă mașină, ei ar putea suferi un ușor caz de deces ca vehiculul ușor se dezintegrează. Cu toate acestea, testul demonstrează că conceptul din spatele unei mașini electrice alimentate de o turbină eoliană este fezabil, ceea ce ar trebui să conducă la mai multe teste în lunile și anii următori.