Primul centru de alimentare cu hidrogen alimentat de canalizare se deschide în California - Autoturisme - 2019

Anonim

Locuitorii din California pot face o excursie în Orange County și pot găsi prima stație de alimentare cu combustibil din lume. Situat chiar lângă autostrada 405, stația este situată lângă stația de epurare a apelor uzate Orange County din Fountain Valley. Combustibilul pe bază de hidrogen oferă circa 70 de mile pe galon, iar stația poate alimenta până la 50 de automobile pe zi, cu zilnic 120 de kilograme de hidrogen gazos produs la uzină. Pentru a produce gazul hidrogen, apa uzată este prelucrată pentru colectarea metanului. Acest metan este transformat în hidrogen și trimis într-o celulă de combustibil pentru a alimenta întreaga instalație cu 250 kilowați de electricitate.

Restul de hidrogen este transformat în hidrogen cu grad de combustibil și trimis la stația de alimentare pentru consum. Oamenii din spatele tehnologiei de conversie, AirPower, se uită la alte surse de captare a metanului, cum ar fi deșeurile animale și gazele reziduale, pentru a putea genera milioane de automobile. Acest proiect a fost condus de Departamentul de Energie al SUA, în combinație cu Orange County Sanitation District și California Air Resources Board. În plus față de automobile, combustibilul pe bază de hidrogen poate fi utilizat pentru alimentarea mașinilor mici, precum și a unor structuri cum ar fi turnurile de celule.

BMW lucrează la o tehnologie similară la uzina din SUA din Spartanburg, Carolina de Sud. Prin captarea gazului metan la depozitul de deșeuri local, BMW vrea să transforme gazul în combustibil pe bază de hidrogen pentru a propulsa o nouă linie de automobile. Deși stațiile de alimentare cu hidrogen sunt încă dificil de localizat în comparație cu benzinăriile regulate, prețurile la combustibilii pe bază de hidrogen sunt oarecum mai ieftine decât alternativa benzinei. De exemplu, gazul hidrogen vinde aproximativ 2.25 dolari pe kilogram (echivalentul unui galon) din Palm Springs, California, comparativ cu o medie de aproximativ 3.70 dolari pe galon în aceeași zonă. Prețurile pentru vehiculele pe bază de hidrogen sunt totuși ridicate. Honda FCX Clarity, de exemplu, poate fi închiriat numai la un preț de 600 USD pe lună în decurs de trei ani.