Următoarea mașină va fi făcută din ananas și banane - Autoturisme - 2019

Anonim

Oamenii de stiinta au dezvoltat o fibra noua din fructe, cum ar fi ananasul si bananele, care sunt aproape la fel de puternice ca si Kevlar, fibra utilizata in veste antiglont. Noua fibră "nono-celuloză" de fructe este atât de puternică încât cercetătorii intenționează să o folosească pentru a consolida materialele plastice, cum ar fi cele utilizate pentru fabricarea automobilelor. Noile fibre vor contribui la aducerea unei ere din materiale plastice care sunt mai puternice, mai ușoare și mai ecologice decât cele folosite astăzi, scrie PhysOrg. Din nefericire, cu toate acestea, noua ta masina probabil nu va gusta citricele.

"Proprietățile acestor materiale plastice sunt incredibile", a spus Alcides Leão, liderul studiului, "Sunt ușoare, dar foarte puternice - 30% mai ușoare și de 3 până la 4 ori mai puternice. Noi credem că o mulțime de piese de mașini, inclusiv borduri de bord, bare de protecție, panouri laterale, vor fi făcute din fibre de fructe de dimensiuni nano în viitor. Pentru un singur lucru, acestea vor ajuta la reducerea greutății mașinilor și care vor îmbunătăți economia de combustibil. "

Fibrele din fibre de fructe pot avea avantaje mecanice față de cele din plastic. Materialele plastice armate cu nano-celuloză pot fi mai rezistente la căldură, benzină, apă și oxigen. Produsul este gata să meargă prea mult. Leão estimează că autovehiculele cu fibră nouă vor începe să apară imediat după doi ani. Dincolo de asta, chiar și piesele metalice pot fi înlocuite cu fructe.

"Până acum, ne concentrăm asupra înlocuirii materialelor plastice pentru automobile", a spus Leão. "Dar în viitor, vom putea înlocui piesele din oțel și aluminiu pentru automobile folosind aceste materiale de nanoceluloză pe bază de plante".

În mod tradițional, fibrele de celuloză au fost adunate din copaci și utilizate pentru a face hârtie, printre altele. Mai recent, oamenii de stiinta au gasit o cale de a extrage mici fibre de nano din lemn si alte plante. Aceste fibre sunt atât de mici încât 50, 000 ar putea să se potrivească peste lățimea unui singur păr uman. Frunzele și tulpinile de ananas sunt, în special, una dintre cele mai promițătoare surse pentru fibrele de nanoceluloză. Bananele și cojile de nucă de cocos sunt de asemenea surse bune de fibre nano. Leão speculează că aceste materiale plastice ar putea înlocui eventual supapele artificiale cardiace și alte părți ale corpului.

Singurul dezavantaj: cel de-al doilea pe care îl puneți bananele în orice, ele depășesc totul.