Zero XU electric motocicleta satisface locuitorii orasului - Autoturisme - 2019

Anonim

Motocicletele zero Zero X ale lui Santa Cruz au electrificat două roți cu zarul X, au ieșit pe străzi cu Zero S și acum speră să capteze atenția huliganilor urbani peste tot cu Zero XU.

Deși asemănătoare cu modelul S supermoto, XU utilizează de fapt o versiune evoluată a aceluiași cadru de aluminiu utilizat în off-road X, făcându-l un pic de hibrid. Se adaptează la mediile urbane cu o poziție verticală de echitatie, înălțime scăzută a scaunului, greutate redusă (doar 218 de lire) și, cel mai important, o nouă baterie detașabilă.

Spre deosebire de toate acumulatorii anteriori Zero, modelul de 2kWh din XU poate fi de fapt tras de pe bicicletă într-o clipă și depășit de bicicletă. Acest lucru deschide oportunitatea pentru călăreții urbani de a încărca motocicleta, chiar dacă nu pot parca lângă o priză, iar într-un scenariu de flotă cu mai multe baterii, este posibil să se călătorească pe termen nelimitat prin încărcarea unei baterii în timp ce alta se scurge.

O baterie mai mică inhibă XU cu o viteză maximă de numai 51 mph (Zero S poate face 67) și o distanță de doar 30 de mile, dar ambele ar trebui să fie o mulțime pentru călăreții urbani care trebuie doar să tragă de pe străzi laterale în stradă laterală. Iar ei vor primi o pauză de preț: XU revansează pentru $ 7, 995, un plin $ 2, 000 mai mic decât Zero S și comparabil cu originalul Zero X.

Consultați videoclipul XU în acțiune în videoclipul de mai jos.